Kivizsgáljuk Szlovákia vízforrásait

Robíme podrobné analýzy pitnej vody na Slovensku, aby sme si mohli byť istí, že naše vodné zdroje nie sú znečistené starými záťaťami, alebo novou výrobou.

Itt az idő megszólalni!

A Csallóközben az emberek olyan csapvizet ittak, amelyben gyomirtó volt. Aggodalommal figyeljük Szlovákia többi vízkészletének fokozatos szennyeződését is. Támogasson minket és mi azon leszünk, hogy az illetékes minisztereinknél elérjük, hogy Önök mindig egészséges vizet ihassanak!

Ha biztos akar lenni ivóvize minőségében, támogasson minket adományával és adja meg a helysége nevét. Az összegyűjtött adományokból akkreditált laboratórium által kidolgozott kivizsgálást végzünk és pár napon belül megjelenítjük az eredményeket weboldalunkon.

Felhívunk mindenkit, aki szívén viseli Szlovákia ivóvizének minőségét, hogy csatlakozzon hozzánk és közösen követeljük az államtól azt, hogy :

  1. biztosítsák a vezetékes ivóvíz hatékony ellenőrzését, hogy az tiszta és az egészségemre ártalmatlan legyen;
  2. férhessek hozzá a vezetékes ivóvízem minőségére vonatkozó alapos és friss információkhoz az interneten és a községi hivatalban;
  3. következetesen biztosítsák a talaj- és felszíni vizeink védelmét, mert ez az én ivóvizem forrása.

Minden egyes aláírás számít

Már 5594 aláírás begyűlt. És az Öné?

Kvalita vody, ktorú pijeme

Kampaň „Kvalita vody, ktorú pijeme“ je financovaná z projektu „Pitná voda ako existenčný verejný záujem“, ktorý je podporený z programu ACF – Slovakia, z Finančného mechanizmu EHP 2014-2021. Správcom programu je Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava a Karpatskou nadáciou.

Viac o projekte

Az Itt ne idd a vizet! kezdeményezés igyekszik felhívni a figyelmet Szlovákia vízforrásainak szennyezettségére. Talajvizeink veszélyes anyagokkal való szennyezettsége bizonyítható és ez veszélyezteti ivóvízkészleteinket. Ivóvíz nélkül nincs élet. Ezért kérjük támogatásukat. Ugyanakkor felkínáljuk közös összefogás erejével kivizsgáltatni vizeinket és a mérések eredményeit nyilvánosságra is hozzuk.
  Csatlakozzon

A csatlakozottak száma 5594

  Adományozzon a víz tesztelésére

  Mérések eredményei

Már 20 vízforrást kivizsgáltunk